Mijn huid is gevoelig rond mijn ogen

De dunne huid rondom je ogen noemen we de oogcontouren. Deze huid is in vergelijking met de rest van je gezichtshuid stukken dunner, ongeveer een halve millimeter dik. Deze huid heeft ook een andere structuur dan de rest van je huid. Daarnaast wordt dit stukje huid intensief gebruikt. Ik hoor jullie denken: hoezo dan? We knipperen duizenden malen met onze ogen en wrijven onbewust ook regelmatig rondom onze ogen. Dit gevoelig stukje huid zullen we dus wel goed moeten verzorgen.

Is een aparte oogcrème noodzakelijk?

Vanwege de andere structuur en de kans op donkere kringen en vochtophopingen is het verstandig om een crème te gebruiken, die zich daarop richt. Dagcrèmes richten zich op de totale gezichtshuid en bevatten vaak niet specifieke ingrediënten, die de problematiek rondom de ogen aanpakken.

De natuurlijke oogcrème van Purabianca

Purabianca heeft een speciale oogcrème ontwikkeld voor de gevoelige huid rondom de ogen. We hebben voor rijstolie gekozen als bijzonder actief bestanddeel in deze crème.

Omdat rijstolie naast Vitamine E en B, ook squalaan en Oryzanol bevat is het een heel geschikt ingrediënt. De hoge concentratie vitamine E en vetzuren beschermen, hydrateren, revitaliseren de huid. Squalaan zorgt dat de huid herstelt en vult droogtelijntjes vult in.

De rijstolie stimuleert de productie van collageen en houdt de natuurlijke kleur van je huid in evenwicht. Daardoor pakken we met deze oogcrème de donkere kringen de fijne lijntjes van je oogcontouren aan

Hoe breng je oogcrème aan?

Je hebt maar een klein druppeltje oogcrème nodig om je oogcontouren te verzorgen. Je brengt het aan op de oogkas rond je ogen. Met je vingertop maak je een licht strijkende of kloppende beweging op de huid “binnen” je oogkas.

Verwijder iedere dag je oogmake-up?

Reinig altijd je huid rondom je ogen als je make-up gebruikt. Het gebruik van mascara, oogpotlood en oogschaduw laat namelijk ook zijn sporen na. Reinig je niet regelmatig, dan loop je kans op irritaties en snelle huidveroudering. Met de 100% natuurlijke make-up remover van Purabianca, bestaande uit een aantal natuurlijke oliën, verwijder je snel en makkelijk je oogmake-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *