Rijstolie: mogelijk ken je deze olie wel uit de schappen van de supermarkt. In Azië is het een geliefde olie om te gebruiken in de keuken. Rijstolie kan namelijk tot hoge temperaturen verhit worden. Daarom is rijstolie een gezonde olie om bijvoorbeeld mee te wokken en te frituren. Bij andere oliën komen er namelijk bij lagere temperaturen al schadelijke stoffen vrij.

Japanse vrouwen smeren al eeuwenlang rijstolie op hun gezicht en huid om deze glad en gezond te houden. Maar is rijstolie daar eigenlijk wel zo geschikt voor?

Wat is rijstolie?

Rijstolie, rijstzemelenolie, rijstkiemolie of rijstvliesolie is olie die gewonnen wordt uit het vliesje en de kiem die zich tussen de rijstkorrel en de huls bevindt. Dit is het deel van de rijst wat de meeste voedingsstoffen bevat. Het is het restproduct van de rijstplant waardoor rijstolie dus ook een hele duurzame olie is.

Is rijstolie gezond?

Een eetlepel rijstolie bevat 22% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Vitamine E speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels. Ook is het belangrijk voor de weerstand. 

Rijstolie bevat ook antioxidanten, zoals Oryzanol. Deze antioxidant vermindert het cholesterolgehalte in het bloed en in de lever. Het is ook een goede bron van koolhydraten, proteïnen en essentiële aminozuren die helpen bij spiergroei en spierherstel.

Rijstolie in je huidverzorging

Omdat rijstolie naast vitamine E en B, ook squalaan en oryzanol bevat is het een heel geschikt ingrediënt voor je huid . De hoge concentratie vitamine E en vetzuren beschermen, hydrateren, revitaliseren de huid. Squalaan zorgt dat de huid herstelt en vult droogtelijntjes in.

De rijstolie stimuleert de productie van collageen. Oryzanol in de rijstolie is, zoals gezegd een sterke anti-oxidant. Het stimuleert de bloedcirculatie en remt melanine af in het pigmentatieproces. En daardoor houdt het de natuurlijke kleur van je huid in evenwicht.

Wat doet het voor mijn huid?

Rijstolie wordt vooral gebruikt om huidveroudering én pigmentvlekjes tegen te gaan. Het is een fijn
ingrediënt voor de droge huid, maar is geschikt voor alle huidtypen. Rijstolie is heel mild en kan zelfs voor de meest gevoelige huid gebruikt worden.

Rijstolie zorgt voor hydratatie van de huid en voor een zachte, meer egale huid. Met een hoog concentraat aan Vitamine E en vetzuren wordt niet alleen de vochtbalans van de huid vastgehouden, maar wordt de huid ook gerevitaliseerd. Rijstolie heeft huidverlichtende effecten; donkere kringen rondom de ogen worden wat lichter. En het helpt in de aanpak tegen pigmentvlekjes.

Rijstolie in de oogcrème van Purabianca

Als je alle voordelen die hierboven genoemd zijn bij elkaar optelt blijkt het een fantastisch ingrediënt voor huidverzorgingsproducten. Daarom hebben wij rijstolie als een van de werkbare stoffen opgenomen in onze oogcrème. Het vermindert donkere kringen en rimpeltjes, het stimuleert de productie van collageen en houdt de natuurlijke kleur van je huid in evenwicht. Perfect dus voor die donkere kringen om je ogen. En wie heeft hier niet zo nu en dan last van? Na een lange werkdag of na een kort nachtje, zie je bij mij meteen de donkere kringen onder mijn ogen. Dan is het heerlijk om de huid rondom je ogen te verwennen met deze oogcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *