Wat is glycolzuur?

Glycolzuur, of glycolic acid in het Engels, is een alpha hydroxy acid (AHA). Deze zuren zijn afkomstig van de in de natuur ruim aanwezig suikerrijke vruchten. Ze worden ook wel fruitzuren genoemd. Binnen de groep van fruitzuren heeft glycolzuur de kleinste molecuulstructuur, waardoor het makkelijk en effectief in de huid kan trekken.

Wat doet het voor je huid?

Glycolzuur is een exfoliant, oftewel het verwijdert dode huidcellen. Dode huidcellen maken je huid dof en daardoor kunnen er onzuiverheden ontstaan. Naarmate we ouder worden is het lastiger om van nature deze dode huidcellen kwijt te raken.

Glycolzuur zorgt ervoor dat deze huidcellen loskomen en verwijderd kunnen worden. Hierdoor worden nieuwe huidcellen weer gestimuleerd en kan er weer een gladde huid ontstaan.

Glycolzuur in je huidverzorging

Glycolzuur heeft ook een positieve invloed op pigmentvlekjes, een droge huid en huidveroudering. Door het gebruik van dit exfoliërende ingrediënt ontstaat een frisse, gladde huid. Het vocht wordt beter vastgehouden en pigmentvlekjes worden minder zichtbaar.

Glycolzuur is een bewezen ingrediënt in anti-aging producten. Door een betere vochthuishouding krijgen lijntjes minder kans. Het stimuleert ook de collageen- en elastineproductie. Je huid ziet er strakker uit.

Ook in de producten van Purabianca maken we gebruik van Glycolzuur

In de reinigingscrème van Purabianca maken we ook gebruik van dit mooie ingrediënt. Samen met andere fruitzuren, zoals appelzuur en wijnsteenzuur, zorgt glycolzuur ervoor dat de huid goed gereinigd wordt.

Doordat je de reinigingscrème goed inmasseert en daarna met water afspoelt, verwijder je het vuil en de dode huidcellen.

Ook in de gezichtslotion gebruiken we glycolzuur. Nadat je je gezicht met make up remover en reinigingscrème gereinigd hebt, zorgt de gezichtslotion voor de laatste reiniging en wordt de vochthuishouding van je huid weer op peil gebracht. Met een verfrissend gevoel als eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *