Aloë Vera

Waarschijnlijk ken je deze cactusachtige plant met stekelige bladeren als kamerplant. De plant groeit in droge gebieden met een warm klimaat zoals in Azië, Amerika en landen rondom de Middellandse zee. De Aloë vera wordt ook gebruikt voor cosmetische en medicinale doeleinden.

Aloë Vera in je huidverzorging

Al duizenden jaren wordt aloë vera gebruikt als kruidengeneesmiddel. Cleopatra gebruikte het al om haar huid zacht en gehydrateerd te houden. De gel uit de bladeren en de gele substantie die net onder de huid van het blad is worden gebruikt in huidverzorgende producten. Met de vele vitaminen en mineralen, die aloë vera bevat, is het een prachtig, natuurlijk “wondermiddel”.

Wat zijn de voordelen van Aloë Vera voor je huid?

De vitamine A, C en E zorgen voor de anti-verouderende werking en de genezende werking van de beschadigde huid. Vitamine A, C en E zijn antioxidanten en neutraliseren vrije radicalen, zoals UV-straling, verontreinigde lucht, alcohol, roken en stress.

Daarnaast stimuleert het de collageen productie, waardoor het de kans op rimpeltjes verkleint. Immers naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen af, waardoor rimpeltjes kunnen ontstaan.

Aloë Vera werkt ook antibacterieel

In de aloë veraplant zit een geringe concentratie anthraquinone. Dit werkt pijnstillend, antibacterieel en doodt schimmels. Daardoor worden huidirritaties ook sneller gekalmeerd.

Ook in de producten van Purabianca maken we gebruik van Aloë Vera

In het serum van Purabianca gebruiken we dit fijne, natuurlijke ingrediënt ook. Het serum zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd en wordt beschermd tegen huidveroudering. Door het gebruik van dit serum kunnen de dag- of nachtcrème die je daarna aanbrengt ook beter hun werk doen.

Ook de hydraterende dagcrème van Purabianca bevat Aloë Vera. Een heerlijke, lichte crème die jouw huid hydrateert en grove poriën verkleint. Je huid verjongt en rimpels worden tegengegaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *