Beeldmerk_Black_HR

VEELGESTELDE VRAGEN

Alles wat je wilt weten over onze producten en service

Vraag Ik lees dat de producten van Purabianca met zoveel mogelijke natuurlijke ingrediënten bevatten. Wat betekent ‘zoveel mogelijk’?
AntwoordHet verschilt per product. Het varieert van ruim 93% tot 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
Vraag Zit er synthetisch parfum in de producten van Purabianca?
AntwoordNee, er zit geen synthetische parfum in de producten van Purabianca. We maken gebruik van onze eigen, unieke natuurlijke parfum: een mix van meer dan twintig zuiver botanische ingrediënten.
Vraag Waarom bevatten de producten van Purabianca conserveringsmiddelen?
AntwoordOm ervoor te zorgen dat het product een lange tijd gebruikt kan worden, bevatten onze producten een kleine hoeveelheid milde conserveermiddelen, gecombineerd met natuurlijke antioxidanten.
Vraag Hoe lang kan ik de producten van Purabianca bewaren?
AntwoordAls de verpakking eenmaal is geopend, kunnen de producten in de optimale kwaliteit 12 maanden worden gebruikt.
Vraag Worden er dierproeven gedaan?
AntwoordNee, onze producten worden zonder dierproeven ontwikkeld. Overigens zijn dierproeven sinds enkele jaren verboden in Nederland.
Vraag Ik heb donkere kringen onder mijn ogen. Wat kan ik het beste gebruiken?
AntwoordDe oogcrème van Purabianca vermindert donkere kringen en rimpeltjes. Dit is te danken aan de  rijstolie; dit ingrediënt stimuleert de productie van collageen en houdt de natuurlijke kleur van je huid in evenwicht. Perfect als je last hebt van donkere kringen om je ogen.
Vraag Waarom is het belangrijk om een serum te gebruiken?
AntwoordWe hebben ervoor gezorgd dat alle ingrediënten van het serum een positief effect hebben op alle huidtypes. Deze natuurlijke actieve stoffen dringen diep in de huid, waardoor een dag- en nachtcrème ook beter zijn werking kan doen.
Vraag Waarom is het nodig dat ik ’s-ochtends mijn huid reinig, terwijl ik dat voor het slapen ook al heb gedaan?
AntwoordTerwijl jij slaapt, werkt je huid ’s-nachts gewoon door: het herstelt zich en voert afvalstoffen af. Op een ongereinigde huid doen de verzorgingsproducten niet optimaal hun werk. Daarom is het belangrijk om deze afvalstoffen van je huid af te wassen in de ochtend.
Vraag In welke volgorde gebruik ik de producten uit de reinigingslijn van Purabianca?
AntwoordIn de avond haal je je oog- en lip make up eraf met de 100% natuurlijke make up remover. Vervolgens reinig je je hele gezicht met de reinigingscrème. Deze crème met natuurlijke fruitzuren verwijdert het vuil tot diep in je poriën. Ook worden dode huidcellen verwijderd (ook wel exfoliëren genoemd). Het reinigingsritueel sluit je af met de gezichtslotion van Purabianca. Het hyaluronzuur en de melkzuren zorgen ervoor dat de vochtbalans van de huid weer hersteld. Je huid is schoon en klaar om de verzorgingsproducten optimaal op te nemen.
Vraag Kan ik samples ontvangen?
AntwoordJe kan bij ons samples bestellen. Ook vind je in de webshop twee mooie sets met een 3-tal producten, in een kleiner formaat dan onze reguliere producten.
Vraag Hoe kan ik weten dat mijn betaling veilig is?
AntwoordAl onze betalingen worden verwerkt door SSL 100% veilige betalingsplatforms. Wij accepteren betalingen met iDEAL en Bancontact.
Vraag Hoe worden de producten verstuurd?
AntwoordJe bestelling wordt verpakt in ons magazijn en per post vervoerd, rechtstreeks naar je brievenbus.
Vraag Wat zijn de verzendkosten?
AntwoordWe willen dat je bij ons op een eenvoudige en comfortabele aankopen kunt doen, dus bieden we gratis verzending voor aankopen van meer dan € 50,-. Voor aankopen voor een lager bedrag rekenen wij € 4,95 voor verzendingen naar zowel Nederland als België.
Vraag Wat is de levertijd?
AntwoordDe producten van Purabianca, die vóór 16.00 uur zijn besteld en betaald, worden diezelfde dag nog aangeboden aan de vervoerder; deze levert vervolgens doorgaans het pakket de volgende werkdag bij je af.
Vraag Kan ik mijn bestelling retourneren?
AntwoordJe kunt zonder opgave van reden binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van je bestelling de overeenkomst ontbinden. Je begrijpt dat we in verband met de hygiëne, alleen ongebruikte en ongeopende producten terugnemen.

Als je een ongeopend product (waarbij de zegel niet is verbroken) wilt terugsturen, stuur dan een mail naar info@purabianca.nl.

Je dient de aangekochte producten in de onbeschadigde, niet beschreven, originele fabrieksverpakking en in ongebruikte staat te retourneren. De kosten van de producten die je hebt aangeschaft, zullen worden terugbetaald na retourzending van de artikelen. De verzendkosten van retourzendingen komen voor je eigen rekening.

Vraag Kan ik jullie ook volgen via Social Media?
AntwoordJazeker, graag zelfs! We delen via social media regelmatig leuke acties en bieden je inspiratie voor een heerlijk, uitgebalanceerd leven.

Onze facebook pagina vind je hier
Onze Instagram pagina vind je hier

Vraag Ik heb een mail gestuurd naar de klantenservice. Wanneer kan ik een reactie verwachten?
AntwoordOnze klantenservice is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur en we verzekeren een reactie binnen 48 uur. Ons doel is echter om zo snel mogelijk te reageren.
Vraag Hoe kan ik in contact komen als ik vragen heb?
AntwoordLaat gerust van je horen! Ons emailadres is info@purabianca.nl en ons telefoonnummer is 06-22534717. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.