We kunnen er niet genoeg op hameren: Was je handen! En het is vaker nodig dan je denkt. Je zal je handen in deze tijd vele malen vaker moeten wassen dan dat je normaal gewend bent.

Ook het RIVM benadrukt dat handen wassen een van de belangrijkste hygiënemaatregelen is. Op hun site schrijven ze het volgende voor:

  • Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen;
  • Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze dan weg. Was daarna je handen;
  • Schud geen handen.

Natuurlijk is het belangrijk om deze voorzorgsmaatregelen in acht te nemen; voor jezelf, maar zeker ook voor je omgeving! Echter je handen vaak met water en zeep heeft een nadelige invloed op je huid.

Tip: Onze douchegel en bodylotion zijn ook erg geschikt voor het wassen en insmeren van je handen.

Wat doet water en zeep met je huid?

Door het wassen met water en zeep droogt je huid uit. Je haalt namelijk het vetachtige laagje op je huid weg.

Een uitgedroogde huid leidt tot jeuk en roodheid, of zelfs schilfertjes, barsten en kloofjes. Dat geeft niet alleen een vervelend gevoel, maar het is ook schadelijk. Want bacteriën krijgen op een gebarsten huid meer vrij spel.

Wat te doen nadat je je handen gewassen hebt?

Om te voorkomen dat je droge handen of zelfs kloofjes in je huid krijgt, is het belangrijk om een handcrème te gebruiken. Nadat je je handen goed gewassen en afgedroogd hebt, voed je je handen met een handcrème.

Naast dat het fijn is om de huid van je handen te verwennen, voorkom je daarmee een droge, gesprongen huid of zelfs eczeem aan de handen. Hierdoor is je huid ook minder bevattelijk voor bacteriën; niet onbelangrijk in deze tijd.

Maak het gebruik van handcrème onderdeel van je verzorgingsroutine

Wist je dat de huid in de nacht herstelt?! Voor onze gezichtshuid zijn we wel gewend om hiervoor een vollere nachtcrème te gebruiken. Maar waarom zouden we onze handen, waar we de hele dag mee in de weer zijn, niet verzorgen met een handcrème?!

Handcrème van Purabianca

Onze handcrème beschermt je handen tegen uitdroging door natuurlijke ingrediënten zoals shea butter, jojoba-olie en aloë vera. Onze handcrème bevat ook glycerine, dat van nature in de huid aanwezig is en super hydraterend werkt. Het is een volle crème, die geen vette laag op je huid achterlaat.

Tip: De hele maand april ontvang je bij een bestelling vanaf €50 onze handcrème helemaal GRATIS!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *