Weet jij wat voor type huid je hebt? Denk je dat je een droge huid hebt? Of is het geen droge huid maar bijvoorbeeld een vochtarme huid. Het is wel belangrijk om te weten welk huidtype je hebt, zodat je daarop je gezichtsverzorging kan afstemmen. We hebben allemaal een unieke huid; geen enkele huid is hetzelfde. En je huid kan in de loop van de tijd ook veranderen.

Welke huidtypen zijn er?

De normale huid

De normale huid voelt soepel aan en laat weinig oneffenheden zien. De huid heeft een matte glans en de poriën zijn niet verwijd.

De droge huid

Sommige mensen hebben van nature last van een droge huid. Deze huid voelt wat trekkerig en ruw aan. Een droge huid heeft eerder last van fijne lijntjes en rimpels. De huid is dun en je ziet de poriën nauwelijks. De huid produceert weinig talg.

De vette huid

Een vette huid glimpt vaak. De poriën van een vette huid zijn juist vergroot.

Door overmatige talgproductie ontstaat die vette en glimmende huid. Mee-eters en puistjes zijn kenmerkend voor een vette huid.

De gecombineerde huid

Veel mensen hebben niet 1 huidtype voor het gehele gezicht, maar een combinatie daarvan. De T-zone (dit is het gebied voorhoofd, neus en kin) heeft de kenmerken van een vette huid, terwijl de wangen weer droger zijn.

Een vochtarme huid

Een vochtarme huid is geen huidtype; het zegt meer iets over de conditie van je huid. Externe omstandigheden, zoals guur weer of de droge lucht van de verwarming, kunnen ervoor zorgen dat je huid door een tekort aan vocht gedehydrateerd is. Je huid voelt dan vaak strak gespannen aan. Je kan schilfers op je huid zien en de huid is soms ook geïrriteerd.

Welke verzorging hoort bij welk huidtype?

In algemene zin kan je stellen dat een droge huid gebaat is bij vollere, voedende huidverzorgingsproducten. Voor een normale tot vette huid zijn minder vette, meer hydraterende huidverzorgingsproducten geschikt. Voor ieder huidtype geldt dat het belangrijk is om de huid dagelijks te reinigen. Een vochtarme huid heeft hydraterende huidverzorging nodig.

De natuurlijke huidverzorgingsproducten van Purabianca

We hebben bewust gekozen voor een overzichtelijk productassortiment, waarbij er voor iedereen een geschikt product te vinden is.

Heb je een droge huid, dan is de voedende dagcrème in combinatie met de serum aan te raden. Voor de nacht gebruik je de nachtcrème. Heb je een normale tot vette huid, dan zal de hydraterende dagcrème passender zijn. Ook hierbij kan je de Aloë Vera Serum gebruiken als basis. Deze producten zijn ook geschikt als je een vochtarme huid hebt. Voor de normale tot licht vette huid is de nachtcrème een goed product als nachtverzorging. Voor de echt vette huid kan de nachtcrème mogelijk te vol zijn. Omdat we geen SPF gebruiken in onze producten, is de voedende dagcrème prima geschikt om als nachtcrème te dienen. Het voedt de huid ook, alleen met iets minder vollere ingrediënten dan de nachtcrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *