De zon schijnt weer uitbundig!

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zonnige seizoen daar. Wat is het weer heerlijk om meer tijd buiten door te brengen en te genieten van de zon. Dit seizoen kan wat mij betreft niet lang genoeg duren. Tijd in de tuin doorbrengen, een mooie fietstocht maken, een dagje naar het strand gaan of dadelijk tijdens de vakantie genieten van het mooie weer.

Geniet van de zon, maar met mate!

We hebben zonlicht nodig. We zitten beter in ons vel als we buiten zijn en de zon schijnt. Het heeft een positief effect op ons welzijn. Maar de zon heeft niet alleen positieve effecten. De zon kan ook schadelijk zijn, als je te lang en onbeschermd in de zon bent. Door overmatige blootstelling aan de zon, kunnen pigmentcellen in de huid beschadigen, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Je huid veroudert als je teveel en te lang in de zon bent.

Denk niet alleen aan zonnebrand, maar ook aan goede huidverzorging na het zonnen

De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht gekomen voor het gebruik van zonnebrandproducten. Een goede zonnebrandcrème voorkomt rimpels en gaat huidveroudering tegen. Daarnaast is het evengoed van belang om na het zonnen je huid ook goed te verzorgen. En hoe doe je dat nu?

The sun is shining and so are you!

Huidverzorgingstips voor na het zonnen

Na een zonnig dagje op het strand of aan het zwembad, is het heerlijk om een lauwwarm bad of douche te nemen. Doe dat niet te lang, want je huid is door de zon al wat uitgedroogd.

Reinig je huid op een milde manier. Ook je gezicht reinig je na het zonnebaden met een mild product.

Door het zonnen is de vochtbalans verstoord. Daarom is het goed om je lichaam na het douchen in te smeren met een aftersunproduct.

Wij adviseren om voor je gezicht een hydraterende dagcrème te gebruiken. Deze heeft, in tegenstelling tot aftersun producten, naast vochtherstellende eigenschappen ook verzorgende ingrediënten. Verder is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Dit helpt ook om de huid beter en sneller te laten herstellen.

Love the skin you’re in!

Verzorg je huid na het zonnen met de producten van Purabianca

Start je ritueel met de frisse douchgel van Purabianca. Een natuurlijke douchegel die lief is voor de vaak gevoelige huid na een dagje strand.

De reinigingscrème van Purabianca is bij uitstek geschikt om je gezicht na een dagje zonnen op een zachte wijze te reinigen. Dit product heeft als voordeel dat het een crème is, die de huid ook direct voedt.

Met het gebruik van de gezichtslotion haal je de laatste vuiltjes en dode huidcellen eraf. Je huid is klaar voor de verzorgingsproducten.

Het serum en de hydraterende dagcrème van Purabianca bevatten Aloë Vera. Dit ingrediënt staat bekend om haar verkoelende werking. Fijne producten om naast je after sun te gebruiken. Naast hydratatie direct ook goede voeding voor je huid.

Laat de zon maar schijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *