Welke verzorgingsproducten zijn nu echt noodzakelijk om je huid goed te verzorgen?

Er wordt zoveel geschreven over de huid en het goed verzorgen daarvan. Maar heb jij juist daardoor niet ook dat je niet meer weet welke verzorgingsproducten nu echt noodzakelijk zijn om je huid goed te verzorgen?!

Door het enorme aanbod zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hopen je wat meer duidelijkheid te kunnen geven.

Een goede verzorging van de huid begint met het reinigen van de huid

Een goed gereinigde huid is net zo belangrijk als het gebruik van verzorgende producten.

‘s-Ochtends begin je met je gezichtshuid te reinigen. “Waarom moet je dat ook in de ochtend doen?”, horen we vrouwen vaak zeggen. “We hebben de avond van tevoren toch al onze make up eraf gehaald en de huid gereinigd.” ‘s-Nachts scheidt onze huid vetten en afvalstoffen uit. Als we deze niet goed reinigen, blijft er een laagje op de huid achter. En daardoor kunnen de verzorgingsproducten niet optimaal hun werk doen, omdat ze niet volledig door de huid kunnen worden opgenomen.

Het gebruik van een serum als eerste verzorgingsstap

Een serum is een geconcentreerd extract met huidverbeterende ingrediënten. Het is vaak een lichtere vloeistof in vergelijking met een crème. Naast het feit dat een serum een verzorgingsproduct op zich is, zorgt een serum ervoor dat de dagcrème beter wordt opgenomen in de huid voor meer resultaat!

Het aanbrengen van een dagcrème

Een serum trekt snel in waardoor je direct daarna een goede dagcrème kan aanbrengen. Voel zelf aan wat je huid nodig heeft. Heb je een wat drogere huid, dan is een vollere voedende dagcrème aan te raden. Heb je een normale tot vette huid, dan is je huid meer gebaat bij een hydraterende dagcrème.

In de winter heeft je huid vaak iets anders nodig dan op een warme zomerdag.

Altijd dezelfde soort dagcrème voor jouw huid?

Wij geloven er niet in dat je iedere dag gedurende een jaar een en dezelfde dagcrème nodig hebt.

In de winter heeft je huid vaak iets anders nodig dan op een warme zomerdag. En heb je een gecombineerde huid, dan is toch heerlijk om de droge plekjes wat meer voeding te geven met een voedende dagcrème en voor de wat vettere gedeeltes van je huid een hydraterende dagcrème te gebruiken.

Verwen je ogen met een oogcrème

Wij vinden het gebruik van oogcrème, zeker na je dertigste, een belangrijke stap in je verzorgingsritueel.

De huid rondom je ogen is dunner en daardoor ook gevoeliger. Naarmate we ouder worden, krijgen we eerder donkere kringen onder onze ogen. Oogcrèmes zijn ontwikkeld voor deze gevoelige huid. De oogcrème van Purabianca gebruikt rijstolie om de donkere kringen terug te dringen.

En dan het gezichtsmasker… Heerlijk om even tijd voor jezelf te nemen!

Een gezichtsmasker voor een extra boost

Naast je dagelijkse verzorging kan je je huid ook 1 of 2 keer per week extra voeding geven met een gezichtsmasker. Heerlijk om even tijd voor jezelf te nemen!

Verzorging voor het slapen gaan

Juist ook voor het slapen gaan geldt dat je je huid goed moet reinigen.

Het is een groot misverstand dat als je geen make up gebruikt, je je gezichtshuid niet hoeft te reinigen. Overdag wordt je huid blootgesteld aan de “vervuilde” buitenlucht. Dus ook zonder dat je make up draagt wordt je huid vuil. Je zal versteld staan wat je ‘s-avonds van je huid haalt bij een goede reiniging! Daarna mag je je huid verwennen door eerst een serum aan te brengen en vervolgens een (vaak wat vollere) nachtcrème te gebruiken, die gericht is op het herstel van de huid.

Mooie combinatiesets van Purabianca

Het assortiment van Purabianca biedt verschillende huidverzorgende producten aan, die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten.

We hebben een aantal leuke sets samengesteld, die nu ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zijn. Een mooie kans om je huid goed te verzorgen met de producten van Purabianca. Als dat geen pure luxe is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *