Tegenwoordig staan er diverse termen op cosmeticaproducten en als consument zie je door de bomen het bos niet meer. De term “natuurlijke huidverzorging” wordt te pas en te onpas gebruikt; vooral om de consument te verleiden om het product te kopen.

Helaas is de term “natuurlijk” niet beschermd en mag iedereen het gebruiken. Wil je echt weten of je met een natuurlijk product te maken hebt, dan zou je naar de ingrediënten moeten kijken.

Natuurlijke of synthetische ingrediënten

De ingrediënten van cosmetische producten kunnen synthetisch van aard zijn of natuurlijk. Synthetische ingrediënten zijn door de mens gemaakt. Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur.

Veiligheid van de ingrediënten van de producten

Alle ingrediënten en alle huidverzorgingsproducten dienen te voldoen aan allerlei wettelijke eisen en worden uitgebreid getest voordat ze op de markt worden gebracht. Dit geldt voor alle ingrediënten, zowel synthetisch als natuurlijk.

Een bewuste keuze voor natuurlijke huidverzorging

Ondanks het feit dat huidverzorgingsproducten met synthetische ingrediënten ook getest worden op veiligheid en niet per definitie gezegd kan worden dat je nooit een allergische reactie kan krijgen van natuurlijke ingrediënten, is het toch echt een bewuste keuze om het goede van de natuur te gebruiken voor huidverzorgingsproducten.

Je huid is je grootste orgaan en daar wil je toch goed voor zorgen? Zo’n 60% van wat je op je huid smeert, wordt opgenomen in de huid en komt in je bloedbaan terecht. Onnodige synthetische hulpmiddelen behoren niet op de huid. Bij gebruik op langere termijn zal dit de conditie van de huid uit balans brengen.

Wij geven uitleg over de ingrediënten die we gebruiken

De producten van Purabianca

Daarom hebben wij er bewust voor gekozen om onze huidverzorgings- en reinigingsproducten te ontwikkelen met de natuur als basis.  We gebruiken de mooie dingen van de natuur voor onze pure gezichtsverzorging. Wat is mooier dan de kracht van planten, kruiden en bloemen te gebruiken om je huid te laten stralen.

Op onze website geven we uitleg over de diverse ingrediënten.

Onze producten bestaan voor het overgrote deel uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het varieert van 93% tot zelfs 100%. Ook de parfum is volledig natuurlijk; 20 botanische bestanddelen geven de producten een frisse geur.

Je huid is je grootste orgaan. Daar wil je toch goed voor zorgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *