Kan jij er ook zo van genieten van die prachtig stralende gouden bol? Ik kan, na een lange winterperiode, niet wachten om de eerste warme zonnestralen op mijn huid te voelen. Ik voel me er altijd beter door; ik word er vrolijk van en zie met een bruin kleurtje meteen wat beter uit 😉. Het is ook bewezen dat zon goed voor je is.

Vitamine D

Vitamine D is nodig voor opname van calcium en de vorming van sterke botten. Gebrek aan vitamine D kan leiden tot botontkalking, spierklachten en spierzwakte. Onderzoeken wijzen op de relatie tussen een tekort aan vitamine D en auto-immuun ziekten en een verhoogd risico op kanker. Vitamine D is eigenlijk geen vitamine maar een hormoon dat we zelf aanmaken.

De belangrijkste bron van vitamine D is de aanmaak in de huid onder invloed van zonlicht. Dus reden genoeg om dagelijks te genieten van dat zonnetje. Maar wel met mate!

Schadelijke invloeden van de zon

Bijna iedereen weet dat als je geen goede voorzorgsmaatregelen treft, de zon schadelijk kan zijn. Zo kunnen mensen, met name met een lichte huid, snel verbranden in de zon. Maar ook als je niet zo snel verbrand is het nodig om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Het aantal mensen met huidkanker is de afgelopen jaren toegenomen; tienduizenden mensen krijgen jaarlijks de diagnose huidkanker. De oorzaak hiervan ligt vooral bij een verhoogde blootstelling aan de zon. Door overmatige blootstelling aan de zon, kunnen pigmentcellen in de huid beschadigen, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. En je huid veroudert als je teveel en te lang in de zon bent.

Het gebruik van zonnebrand

Het aanbrengen van een zonnebrandcrème op je huid is één van de voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat je huid verbrandt, aangetast wordt en veroudert.

Alleen een keer per dag insmeren is niet voldoende. Om je huid goed te beschermen zal je vaker moeten smeren. Hoe vaak is afhankelijk van je huidtype, de zonkracht en wat je in zon doet. Na zwemmen en afdrogen of nadat je gezweet hebt, is opnieuw een goede zonnebrandcrème aanbrengen noodzakelijk. Een goede zonnebrandcrème voorkomt rimpels en gaat huidveroudering tegen.

Natuurlijk is het belangrijk om op tijd de schaduw op te zoeken en je huid te bedekken.

Zonnebrandcrème is de beste anti-rimpel crème!

De producten van Purabianca

Wij hebben er bewust voor gekozen om geen SPF (sun protection factor) op te nemen in onze huidverzorgingsproducten. SPF-ingrediënten zijn vaak chemische stoffen en dat past niet in onze keuze om de producten zo natuurlijk mogelijk te houden.

Kies je voor een natuurlijke zonnefilter, dan heeft dat als nadeel dat het een witte waas op de huid achterlaat. Dat willen we ook niet. Daarbij komt dat de hoeveel SPF in een dagcrème, welke je in de ochtend eenmalig aanbrengt, nooit voldoende is om je tijdens een zonnige dag te beschermen.

Daarom adviseren wij om naast het gebruik van de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Purabianca een volwaardig zonnebrandproduct te gebruiken.

Het serum en de hydraterende dagcrème bevatten Aloë Vera. Dit ingrediënt staat bekend om haar verkoelende werking. Fijne producten om naast je after sun te gebruiken.

Wij wensen je een hele fijne en zonnige zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *