We doen het allemaal wel eens; zonder onze make-up eraf te halen gaan slapen. Na een gezellig feestje willen we niets liever dan in ons bed kruipen. Tandenpoetsen lukt dan nog net, maar al dat gedoe om die make-up te verwijderen…liever niet. Maar waarom zou je dat nu juist wel moeten doen?

Het belang van het verwijderen van make-up

Een goed gereinigde huid is net zo belangrijk als het gebruik van verzorgende producten. Als je de make-up op je huid laat zitten, kan je huid niet goed ademen. Terwijl juist in de nacht je huid kans krijgt om te herstellen. Door je make-up eraf te halen verklein je de kans op verstopte poriën en puistjes. Ook het verwijderen van je oogmake-up is essentieel. Doe je dat niet dan komen deeltjes oogschaduw of mascara in je ogen terecht, waardoor je de kans loopt op rode, geïrriteerde ogen.

Hoe verwijder je je make-up op de juiste manier?

Begin met je ogen te reinigen. Neem een wattenschijfje en doe hier wat oogmake-up remover op. Ga voorzichtig te werk, maar zorg ervoor dat er geen restjes mascara of oogschaduw blijven zitten. Hoe schoner je ogen, des te kleiner de kans op irritaties.

Vervolgens ga je de rest van je gezicht schoonmaken. Persoonlijk ben ik er geen voorstander van om met water de eerste laag make up van je gezicht te verwijderen. Water droogt je gezicht uit en daarom adviseer ik je gezicht direct te reinigen met een zacht reinigingsproduct, zoals een reinigingsmelk of een reinigingscrème. Deze producten doen wat ze moeten doen zonder je huid uit te drogen.

Als laatste stap gebruik je een lotion, welke het laatste restje make-up eraf haalt en tevens de poriën van de zuivere huid weer sluit.

Ook als je geen make-up draagt, moet je je gezicht goed reinigen

Het is een groot misverstand dat als je geen make-up gebruikt, je je gezichtshuid niet hoeft te reinigen. Overdag wordt je huid blootgesteld aan de “vervuilde” buitenlucht. Dus ook zonder dat je make-up draagt wordt je huid vuil. Je zal versteld staan wat je ‘s avonds van je huid haalt bij een goede reiniging!

Maar ook in de ochtend is het belangrijk om je huid te reinigen. ‘s Nachts scheidt onze huid vetten en afvalstoffen uit. Als we deze niet goed reinigen, blijft er een laagje op de huid achter. En daardoor kunnen de verzorgingsproducten niet optimaal hun werk doen, omdat ze niet volledig door de huid kunnen worden opgenomen.

Reinigingsset van Purabianca

Purabianca heeft gekozen voor een make-up remover bedoeld voor oog- en lip make-up, welke bestaat uit 100% natuurlijke oliën. Je brengt de olie aan op een wattenschijfje en de make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Vele reinigingsproducten geven de huid na gebruik een trekkend uitgedroogd gevoel. En daarom heeft Purabianca bewust gekozen voor een reinigingscrème. De fruitzuren zorgen voor een goede, diepe reiniging van de huid. Bestanddelen zoals, shea butter en avocado olie, zorgen direct voor de voeding van de huid.

Resultaat: een heerlijke zachte huid.

De laatste stap in het reinigingsritueel is de gezichtslotion. Deze breng je aan op een wattenschijfje en daarmee strijk je over je gezicht. Het laatste restje vuil wordt verwijderd en je huid wordt gehydrateerd.

Tip: De reinigingsset, bestaande uit 3 producten, wordt aangeboden voor €50. Als je de 3 producten los zou kopen betaal je €66,85.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *