De arganbomen worden met uitsterven bedreigd en worden daarom ook beschermd. Het “goud” slaat dus niet alleen op de zeldzaamheid van deze boom, maar ook op de bijzondere werking van de olie op je haren en je huid. Wij voegden arganolie toe aan onze voedende dagcrème en ook ons gezichtsmasker bevat argan olie om de huid soepel te houden en te voeden.

Wat is arganolie?

Arganolie is een plantaardige olie en wordt gewonnen uit de olierijke pitten van de noten van de Arganboom, Argania Spinosa. Arganbomen groeien uitsluitend nog in Marroko. Marokkaanse vrouwen zijn al decennia bekend met deze bijzondere olie. Arganolie bestaat voor 80% uit essentiële vetzuren en bevat veel natuurlijke vitamine E.

Arganolie in je huidverzorging

Arganolie zit vol met essentiële vetzuren, waaronder Omega 3 en 6. Omega vetzuren zijn belangrijke stoffen voor je huid. Zij helpen om de barrièrefunctie van de huid in stand te houden. Het gaat uitdroging van de huid tegen, versterkt de huidoppervlakte en het maakt de huid gladder.

Anti-oxidanten in Arganolie beschermen tegen vrije radicalen, zoals UV-straling, verontreinigde lucht, alcohol, roken en stress. De vitamine E in Arganolie beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering doordat slechte vrije radicalen geneutraliseerd worden.

Een fantastisch ingrediënt om te gebruiken in huidverzorgingsproducten, welke zich richten op het voeden van de huid. En zeker ook effectief bij anti-aging producten!

Argan olie in de voedende dagcrème en het gezichtsmasker van Purabianca

In de voedende dagcrème van Purabianca gebruiken we deze rijke olie ook. Door de genoemde eigenschappen is de dagcrème zeer geschikt voor de wat rijpere huid. De drogere huid wordt verwend met deze verzorgende crème met arganolie en squalaan. De huid wordt op een natuurlijke wijze beschermd tegen de vorming van rimpels en ondersteunt in het verfijnen van de aanwezige rimpeltjes. Een fijne dagcrème om de huidveroudering tegen te gaan.

De voedende dagcrème voelt heerlijk vol aan, zonder een glimmend, vet laagje achter te laten op de huid. Ik kan echt genieten van zo’n romige crème. Ik gebruik het voor de droge plekken op mijn gezicht en in de koudere seizoenen op mijn gehele gezicht.

Ook het voedende gezichtsmasker van Purabianca bevat arganolie. Nadat je het crèmemasker 10-15 minuten hebt laten intrekken, kun je het afspoelen en je huid voelt zijdezacht aan, mede dankzij het Marokkaanse goud.

Gebruik jij ook huidverzorgingsproducten met Arganolie? Wij zijn in ieder geval fan van dit bijzondere goedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *