Ben jij werkzaam in de zorg of in een ander vitaal beroep, dan zijn dit tropenweken voor jou. De zorg voor anderen staat bij jou centraal, maar vergeet niet in al die drukte een moment voor jezelf te pakken om jezelf weer even op te laden voor de volgende drukke dag.

Velen van ons zijn nu ook thuis (aan het werk). Pak ook dan je momentje voor jezelf. Een kwartiertje je even terugtrekken uit de drukte die je ervaart met alle gezinsleden thuis.

Een gezichtsmasker kan je daarbij helpen. Breng een gezichtsmasker aan en neem je rust. Een powerboost waar jij en je huid van opknappen.

Waarom een gezichtsmasker gebruiken?

Naast de dagelijkse gezichtsreiniging en -verzorging geeft een gezichtsmasker een extra oppepper voor je huid. Het beste is om één tot twee keer per week een gezichtsmasker te gebruiken.  Bij stress, wisselende weersomstandigheden of weinig slaap kan de huid wel wat extra voeding gebruiken.

Verschillende soorten gezichtsmaskers

Er zijn veel verschillende soorten maskers, voor allerlei huidproblemen, oneffenheden, rimpeltjes of een droge huid. Maar welke moet je nu kiezen?

Tip: Het is belangrijk om een masker te kiezen dat past bij jouw huidtype.

  • Kleimaskers worden hard en hebben een reinigende werking.
  • Gelmaskers blijven zacht op de huid en zijn gericht op de verzorging van de huid. 
  • Crèmemaskers zijn gericht op het hydrateren en voeden van de huid. Een crèmemasker blijft zacht van structuur.  
  • Koolmaskers zijn van die pikzwarte maskers die je als een laagje op je huid aanbrengt en na een tijdje van je huid af moet trekken. Hiermee zou je mee-eters kunnen verwijderen en verstopte poriën schoon kunnen maken.
  • Gipsmaskers worden vaak door een schoonheidsspecialiste aangebracht. Het masker wordt aangemaakt met een poeder en een vloeistof. Dit masker is goed voor de doorbloeding en werkt reinigend. 

Het natuurlijke gezichtsmasker van Purabianca

Wij hebben gekozen voor het ontwikkelen van een crèmemasker. Het is een masker dat zich richt op anti-aging door gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten zoals Shea Butter en arganolie. Het masker is geschikt voor alle huidtypen, dus ook voor de droge en gevoelige huid. Je huid wordt steviger en gladder. Een groot voordeel is dat het crèmemasker klaar is voor gebruik. Het zit verpakt in een airless dispenser van 100 ml. Dus geen geknoei met mengen en het aanbrengen.

Hoe past het gezichtsmasker in je verzorgingsritueel?

Het is belangrijk om het verzorgende gezichtsmasker te gebruiken, nadat je je huid goed gereinigd hebt. Na het afnemen van de make-up, het reinigen van je gehele gezichtshuid en het gebruik van de gezichtslotion, breng je het gezichtsmasker aan.

Tip: De complete reinigingsset van Purabianca, met make-up remover, reinigingscrème en gezichtslotion, is nu verkrijgbaar voor maar €66,85 €50.

Hoe breng je het crèmemasker van Purabianca aan?

Het crèmemasker breng je eigenlijk op dezelfde wijze aan als je dag- en nachtcrème. Vanuit het flesje pomp je de crème op je handen en breng je het aan op je gezicht. Voor het masker mag je een dikke laag aanbrengen; deze hoeft niet ingemasseerd te worden.

Nadat je het masker hebt aangebracht ga je lekker even rustig zitten met een tijdschrift erbij of je gaat ontspannen liggen. Na 10 tot 15 minuten zul je zien dat de crème grotendeels is ingetrokken.

Je spoelt het af met lauwwarm water. Je gezicht zal heerlijk zacht en gevoed aanvoelen. Daarna breng je je verzorgingsproducten aan (serum, dag- of nachtcrème).

Tip: Geniet ervan ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *