Hoe verzorg je een extreem droge huid

Sommige mensen hebben van nature last van een droge huid. Ook het seizoen is van invloed op onze huid. Nu de temperaturen onder het vriespunt dalen, merken meer mensen het uitdrogende effect van de kou op de huid.

Tips bij een droge huid

Tip 1: Doucherituelen

Zorg ervoor dat je niet te vaak en niet te lang doucht. Voorkom ook dat je te heet doucht. Waarom is te vaak douchen niet goed voor je huid? Water droogt je huid namelijk (verder) uit. Gebruik ook geen zeep bij een droge huid. Zeep verwijdert het verzorgende laagje van je huid. Na het douchen ga je niet met een handdoek over je droge huid wrijven. Het beste is om je huid droog te deppen.

Tip 2: Het reinigen van je gezichtshuid

We hebben het al vaker geschreven: het is net zo belangrijk om te starten met een goede reiniging als het gebruik van verzorgende producten. Dit geldt zeker bij een droge huid.

Tip 3: Exfoliëren van de huid

Bij een droge huid is het exfoliëren een belangrijke stap. Als we het over exfoliëren hebben, dan gaat over het verwijderen van de dode huidcellen. Het scrubben van de huid is een mogelijkheid om je huid te ontdoen van de dode huidcellen/-schilfers. Purabianca geeft de voorkeur aan het gebruik van een reinigingscrème met fruitzuren. Het voordeel van fruitzuren is dat de huid ook diep gereinigd wordt; dus dat het niet alleen aan de oppervlakte zijn effect heeft. De avocado olie en de shea butter zorgen ervoor dat de huid direct tijdens de reiniging gevoed wordt en dus niet uitdroogt.

Tip 4: Het gebruik van een serum als eerste verzorgingsstap

Een serum is een geconcentreerd extract met huidverbeterende ingrediënten. Het is vaak een lichtere vloeistof in vergelijking met een crème. Naast het feit dat een serum een verzorgingsproduct op zich is, zorgt een serum ervoor dat de dagcrème beter wordt opgenomen in de huid voor meer resultaat!

Tip 5: Het aanbrengen van een voedende dagcrème

Een droge huid is gebaat bij een vollere dagcrème. De squalaan en de arganolie in de voedende dagcrème van Purabianca geven de drogere huid die voeding, die het nodig heeft. Ook voor een droge huid is het van belang dat de vochtbalans herstelt en op peil wordt gehouden. De glycerine in deze dagcrème zorgt hiervoor.

Tip 6: Een gezichtsmasker voor een extra boost

Een droge huid mag je zeker 1 of 2 keer per week extra voeding geven met een voedend gezichtsmasker. Ons gezichtsmasker voedt de huid intensief en bevat o.a. shea butter en arganolie. Deze twee ingrediënten hebben een anti-huidverouderende werking.

Voedend gezichtsmasker voor de droge huid

Tip: Tot en met zondag 20 december krijg je maar liefst €8,95 korting op het gezichtsmasker en betaal je maar €25 in plaats van €33,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *