Welke oliën zijn goed voor je gezicht?

Plantaardige oliën worden sinds de oudheid al gebruikt voor de verzorging van onze huid en onze haren. Met de opkomst van het gebruik van natuurlijke huidverzorgingsproducten, zien we het gebruik van plantaardige oliën ook toenemen. Het kan worden gebruikt als ingrediënt van een huidverzorgingsproduct of als aanvullend product.

Waarom heeft je huid plantaardige olie nodig?

Plantaardige oliën zijn rijk aan vetzuren. Deze voeden je huid en maken de structuur weer gezond. Daarnaast zitten er vaak antioxidanten in en stoffen die kalmerend of ontstekingsremmend werken.

De huidvetten zorgen ervoor dat de huid geen onnodig vocht kan verliezen. Het houdt de huid soepel, voorkomt uitdroging en draagt bij aan een goede huidbarrière. Hoe ouder we worden, hoe minder talg ons lichaam produceert. Daarmee krijgen we vaak een drogere en kwetsbare huid. Daarom is het belangrijk om onze huid met een natuurlijke olie te ondersteunen. Maar ook bij een vettere huid kan je een natuurlijke olie gebruiken.

Wat is nu de beste huidolie?

Er bestaan zoveel verschillende natuurlijke oliën voor het gezicht en het gebruik is afhankelijk van je huidtype.

Jojoba-olie is een relatief lichte olie, die makkelijk opgenomen wordt door je huid en is ook geschikt voor de vettere huid.

Avocado-olie is juist geschikt voor de droge huid. Het bevat Vitamine E, welke goed is voor de elasticiteit van de huid. Het verbetert de hoeveelheid collageen, het verstevigt de huid. En daarom is deze olie zo goed tegen huidveroudering. 

Arganolie is ook een favoriete olie, welke geschikt is voor diverse huidtypen, maar zeker voor de gevoelige huid.

Abrikozenpitolie is een zachte olie die snel intrekt en vochtvasthoudende eigenschappen heeft. Het bevat 66% oliezuur. Doordat het niet zwaar aanvoelt op de huid is het ook een geschikte olie voor de gemengde huid.

Vervangt het gebruik van een 100% natuurlijke olie de huidverzorgingsproducten?

Een natuurlijk olie is geen vervanging van een goede dag-of nachtcrème. In goede natuurlijke crèmes zitten namelijk meer werkzame stoffen. Wij zijn ook fan van het gebruik van natuurlijke oliën voor je gezichtsverzorging. Daarom maken we in het merendeel van de gezichtsverzorgende producten van Purabianca gebruik van diverse plantaardige oliën.

De make-up remover bestaat zelfs voor 100% uit natuurlijke oliën. Een beetje op een wattenschijfje en je make-up vliegt eraf als sneeuw voor de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *