Vervangt een serum de dagcrème?

Er is tegenwoordig zo’n gigantisch aanbod aan huidverzorgingsproducten, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel verschillende merken, diverse producten en soms ook nog met verschillende benamingen voor een product dat dezelfde werking heeft. Serum is ook een van de vele huidverzorgingsproducten. Maar wat is dat nu eigenlijk? En hoe gebruik je het?

Wat is een serum?

Een serum klinkt ingewikkelder dan dat het in werkelijkheid is. Een serum is een huidverzorgingsproduct met een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen. Het is lichter en fijner van textuur dan een crème.

Wanneer breng je een serum aan?

Een serum breng je aan, nadat je je gezicht gereinigd hebt. De natuurlijke werkzame stoffen van een serum dringen diep in je huid.

Omdat er in het serum een hoog concentratie actieve stoffen zitten, heb je er ook niet zoveel van nodig. Een paar druppeltjes volstaat als goede basis om een dag- of nachtcrème aan te brengen.

Een serum is geen vervanging van de dag- of nachtcrème

De vraag die vaak gesteld wordt, is of je het enkele gebruik van het serum volstaat voor een goede huidverzorging. Het is niet aan te bevelen om alleen een serum te gebruiken.

We adviseren om naast het serum ook een dag– en een nachtcrème te gebruiken. Deze crèmes bevatten namelijk weer aanvullende actieve stoffen, die niet in de lichte textuur van een serum zitten.

De dag- of nachtcrème die je na het serum aanbrengt wordt ook beter opgenomen in de huid. De dag- of nachtcrème kan hierdoor beter zijn werk doen.

Welke actieve bestanddelen zitten in het serum van Purabianca?

Voor het natuurlijke serum van Purabianca hebben wij gekozen voor de natuurlijke ingrediënten Aloë Vera en groene thee extract.

Aloë Vera heeft een natuurlijke reinigende en hydraterende werking. Het wordt snel en diep in de huid opgenomen, het verjongt de huid en gaat rimpels tegen. Als gevolg hiervan ziet de huid er frisser uit.

Groene thee werkt preventief tegen huidveroudering en zorgt voor verbeterde elasticiteit van de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *