Sesamolie voor je huid!

Sesamolie wordt gewonnen door het persen van de sesamzaadjes. Het is dus een plataardige olie. Mogelijk kennen jullie sesamolie uit de keuken. Het heeft een heerlijke nootachtige smaak en is een bron van onverzadigde vetzuren. Het wordt vaak gebruikt bij Oosterse gerechten. Maar wist je ook dat sesamolie een fijn ingrediënt is voor huidverzorgingsproducten?!

Sesamolie in huidverzorgingsproducten

Sesamolie bevat veel vitaminen en mineralen. Het behoort tot de categorie halfdrogende oliën. Dat betekent dat het tussen de 20 en 50% meervoudige onverzadigde vetzuren bevat. Deze olie is zeer geschikt bij de gemengde en de droge huid. Het bevordert de doorbloeding en heeft ontgiftende eigenschappen.

Ook is de olie prima te gebruiken bij massages en het wordt ook gebruikt in zonne-oliën, omdat het ook een lichte beschermingsfactor bevat.

Wat zijn de positieve effecten van sesamolie op je huid?

Plantaardige oliën, zoals sesamolie, verzachten de huid. De conditie van de huid wordt verbeterd. Doordat de olie anti-oxidanten bevat, zoals vitamine E, is het een natuurlijk anti-aging ingrediënt. De aanwezigheid van deze vitamine en zink maakt dat het bijdraagt om de huid elastisch te houden. Het herstelt beschadigde huidcellen en bevordert de productie van collageen.

Je huid reinigen met natuurlijke oliën

Het is al vaker gezegd, het reinigen van je huid is een belangrijke stap voor het krijgen en behouden van een stralende huid. En kiezen voor een natuurlijk product om je huid schoon te maken, is het beste dat je kan doen.

Een plantaardige olie lost het vuil en je make-up op zonder dat je huid ervan uitdroogt.

Een hele effectieve manier om onzuiverheden te verwijderen.

De 100% natuurlijke make-up remover van Purabianca

Gelet op alle voordelen van plantaardige olien, hebben we naast zonnebloem- en soja olie gekozen om sesamolie te gebruiken voor onze make-up remover. Je lip en oogmake-up verdwijnt als sneeuw voor de zon met deze 100% natuurlijke remover.

Met de reinigingscrème en de gezichtslotion maak je de rest van je gezicht ook goed schoon. Met als resulaat een schone en zachte huid die gevoed en gehydrateerd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *