oorzaken van verstopte porien?

Een porie in de huid is een buisje dat bij een talg- of zweetklier hoort. De talgklieren scheiden talg uit. Dit is een soort vetachtige substantie. Talg is nodig om de huid soepel en vochtig te houden.

Oorzaak van verstopte poriën

Dode huidcellen, zweet, vuil en overtollig talg kunnen de oorzaak zijn dat de poriën verstopt raken.

Gevolgen van verstopte poriën

Als de poriën verstopt raken, dan kan talg en zweet niet meer goed afgevoerd worden. De poriën worden groter en hierdoor ontstaan de zogenoemde mee-eters. Zelfs de talgklieren van de huid kunnen ontstoken raken; dat wordt acné genoemd.

Hoe voorkom je verstopte poriën?

Je kan verstopte poriën voorkomen door je poriën goed te reinigen. Een eerste stap is om je gezichtshuid aan de oppervlakte te reinigen. In de avond is het verwijderen van je make-up een eerste stap. In de ochtend is het belangrijk om je gezichtshuid te ontdoen van de afvalstoffen, die je huid in de nacht heeft uitgescheiden. Een belangrijke stap in de reiniging is het exfoliëren: het verwijderen van de dode huidcellen. Gebruik hiervoor een milde reiniging, die bacteriën en overtollig talg verwijdert, maar de huid niet uitdroogt of beschadigt

Wat kan je beter niet doen?

Ik ben geen voorstander van scrubben. Bij het scrubben van de huid kan je namelijk ook gezonde huidcellen verwijderen. Ook het stomen van je gezichtshuid zou ik niet aanraden. Hoewel de warmte van het stomen lekker op je huid kan aanvoelen, kan stomen een negatief effect op je huid hebben. Naast het feit dat het je huid uitdroogt, heb je kans dat kleine bloedvaatjes kunnen springen.

De natuurlijke huidverzorgingsproducten van Purabianca

De gezichtsreinigingsproducten van Purabianca zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Purabianca heeft gekozen voor een make-up remover bedoeld voor oog- en lip make up, welke bestaat uit 100% natuurlijke oliën.

De reinigingscrème is mild voor je huid. De fruitzuren zorgen voor een diepere reiniging om de onzuiverheden aan te pakken. En de verzorgende bestanddelen zorgen voor een heerlijke zachte huid.

De laatste stap in het reinigingsritueel is de gezichtslotion. Het laatste restje vuil wordt verwijderd en je huid wordt gehydrateerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *