Is melkzuur vegan?

Melkzuur is een natuurlijk stofje, dat ontstaat door biologische processen. Melkzuur ontstaat als bepaalde soorten zetmelen worden omgezet in suikers. Dit wordt ook wel fermenteren genoemd.

Waar wordt het voor gebruikt?

Melkzuur is een plantaardig zuur en wordt vaak gebruikt in voeding. Zo’n toevoeging wordt in voedsel gebruikt als conserveringsmiddel, voor kleurbehoud en om de zuurtegraad te regelen. Ook in cosmetica worden melkzuren gebruikt.

Melkzuur komt voor in je huid

Melkzuur is een lichaamseigen stof. Het komt voor in onze huid en zorgt voor de juiste PH-waarde van onze huid. Dit is belangrijk om de beschermende zuurmantel van de huid te behouden. Daarnaast is het een hydraterend bestanddeel van de huid; het houdt het vocht vast in de huid.

Melkzuur in cosmetica

Geen wonder dat melkzuur ook wordt gebruikt in cosmetica. Op de ingrediëntenlijst wordt melkzuur ook wel vermeld als “lactic acid”. In huidverzorgingsproducten wordt melkzuur in lagere concentraties gebruikt voor de hydraterende kenmerken. Melkzuren in hogere concentraties zijn geschikt voor het reinigen van de huid. Peelingen bevatten een hoog percentage aan melkzuren. Gelet op het risico van het verbranden van de huid wordt dit alleen toegepast door schoonheidsspecialisten. En is het niet geschikt voor thuisgebruik.

Melkzuur is geen dierlijk bestanddeel: het is vegan!

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is melkzuur geen dierlijk ingrediënt. Melkzuur dat wordt toegevoegd aan een product is altijd plantaardig. Het is ontstaan vanuit een biologisch proces. Veganisten kunnen met een gerust hart producten met melkzuren gebruiken.

Melkzuren in de producten van Purabianca

Naast de hydraterende kenmerken, heeft melkzuur ook de eigenschap dat het de hoornhuid verweekt en het de huid ontschilfert. Dit wordt ook wel het keratolytisch effect genoemd.

Zowel in de reinigingscrème als in de gezichtslotion van Purabianca hebben we gekozen voor o.a. het toevoegen van plantaardig melkzuur. Het percentage melkzuur zorgt voor een dieptereiniging van de huid zonder het risico dat de huid verbrandt. Tevens zorgen de toegevoegde melkzuren voor een goede hydratatie van de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *