is mijn product nog goed?

We kennen het allemaal wel; een badkamerkastje of een lade die vol ligt met allerlei huidverzorgingsproducten. En niet alle producten gebruiken we iedere dag. Soms ruiken we wel dat het product niet meer goed is, omdat het muf ruikt. Maar hoe zit dat nu met de houdbaarheid van huidverzorgingsproducten.

Vermelding houdbaarheid op een etiket

Er is wettelijk bepaald wat er op een etiket vermeld moet worden. Een van de dingen is dat de consument moet zien wat de houdbaarheid van een cosmeticaproduct is voor producten die ongeopend korter dan 30 maanden houdbaar zijn, staat er een datum op het etiket “ houdbaar tot…”of een zandlopersymbool.

Voor producten die ongeopend langer dan 30 maanden houdbaar zijn, staat er een houdbaarheidssymbool in de vorm van een geopend potje op het etiket. Daarbij staat het aantal maanden vermeld. Deze periode is het product na opening nog in optimale kwaliteit te gebruiken.

De houdbaarheid van de producten van Purabianca

De natuurlijke huidverzorgingsproducten van Purabianca zijn ongeopend langer dan 30 maanden houdbaar. Indien de producten geopend zijn, kan je ze sowieso een jaar lang gebruiken zonder dat het product zijn werking verliest. Op het etiket van de producten van Purabianca zie je dan ook een symbool van een geopend potje te staan met de tekst “12M”.

Wat heeft invloed op de houdbaarheid van een product?

Hoe meer zonlicht en zuurstof bij een product kan komen, hoe vatbaarder een product is om te bederven. Daardoor moeten er bij producten in een pot, tube of open flesjes veel meer (synthetische) conserveringsmiddelen gebruikt worden. En deze stoffen willen we eigenlijk zo min mogelijk op onze huid hebben!

Daarom kiest Purabianca voor airless dispensers

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze huidverzorgings- en reinigingsproducten te ontwikkelen met de natuur als basis.  We gebruiken de mooie dingen van de natuur voor onze pure gezichtsverzorging. En dan willen we zo min mogelijk conserveringsmiddelen toevoegen aan onze producten. En dat is gelukt met onze airless dispensers.

Het zijn gesloten verpakkingen; zuurstof, zonlicht of bacteriën op onze vingers krijgen geen kans om het zuivere product aan te tasten. Daarom is er weinig conserveringsmiddel nodig en blijven de producten langer houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *