Zijn verzachtende middelen goed voor de huid?

Een huidverzorgingsproduct bestaat uit vele ingrediënten

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar jouw crème is opgebouwd uit verschillende soorten stoffen. Kijk maar eens op het etiket van je potje crème: een enorme lijst van ingrediënten. Maar waar dienen deze stoffen allemaal voor?

Bouwstenen

Een cosmeticaproduct bestaat uit een aantal bouwstenen. De ingrediënten die het echte werk doen, maar ook hulpstoffen om deze werkzame stoffen goed op te laten nemen door je huid, een crème lekker smeerbaar te maken, lekker te laten ruiken of zo lang mogelijk goed te houden.

Verzachtende middelen

Ook verzachtende middelen zijn een van de bouwstenen van een huidverzorgingsproduct. Verzachtende middelen zijn een vetbestanddeel van cosmetica. Deze stoffen dringen de hoornlaag binnen. Zij geven de huid elasticiteit en zachtheid.

Welke ingrediënten zijn verzachtende middelen?

Bij verzachtende middelen kan je denken aan allerlei soorten oliën. Plantaardige oliën worden uit zaden, noten en delen van planten gehaald door bijvoorbeeld persing. Plantaardige oliën bevatten glycerine. Dat stofje zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt. Door het hoge gehalte aan linolzuur helpen plantaardige oliën ook de beschermfunctie van de huid. 

Maar ook shea boter en aloë vera zijn verzachtende middelen.

Verzachtende middelen in de producten van Purabianca 

Purabianca maakt hoofdzakelijk gebruik van natuurlijke oliën en vetten, die lijken op de componenten die jouw lichaam zelf produceert. In de hydraterende dagcrème van Purabianca gebruiken we aloë vera, shea boter en jojoba-olie. Deze dagcrème zeer geschikt voor de normale huid en de huid, die wel wat vocht kan gebruiken.

Het maakt de huid soepeler en sterker waardoor de fijne lijntjes vervagen. Verder versterkt het de beschermlaag van je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *