Hoe verzorg ik mijn huid?

Als ik uitleg waarom dat ik het belangrijk vind dat we natuurlijke, verantwoorde huidverzorgingsproducten gebruiken, omdat onze huid ons grootste orgaan is, krijg ik vaak in eerste instantie verbaasde blikken. Ben jij je ervan bewust dat je huid je grootste orgaan is?

Je huid als grootste orgaan

De meeste mensen zullen bij een orgaan niet meteen denken aan de huid. De lever, darmen of het hart zijn de organen waar je eerder aan denkt. Toch is onze huid ons grootste en zwaarste orgaan. De huid heeft een oppervlakte van twee vierkante meter.

Gemiddeld weegt een huid zo’n tien tot vijftien kilo, terwijl de huid maar een paar millimeter dik is. Dit grootste orgaan heeft verschillende belangrijke functies.

Functies van de huid

De huid is er om het lichaam te bedekken en te beschermen tegen bijvoorbeeld water, UV-stralen, stoten en vuil. De huid zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft en dat we niet uitdrogen. Warmte, kou, druk, pijn, jeuk, aanrakingen en trillingen zijn middels de huid voelbaar. De huid zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt en dat je energie opslaat in de vorm van de vetlaag. 

Gelet op deze functies, is het logisch dat je voor dit belangrijke orgaan goed moet zorgen.

Bewust kiezen wat je op je huid smeert

Net zoals we bewust met voedsel bezig zijn, is het zeker zo belangrijk om te weten wat we op onze huid smeren.

Wist jij dat 60% van wat je op je huid smeert, wordt opgenomen en via het bloed in de rest van je lichaam komt?

Bewuste keuze voor natuurlijke huidverzorging

Onnodige synthetische stoffen behoren niet op de huid. Je hebt dan ook de keuze om te kiezen voor natuurlijke producten, die jouw huid op een natuurlijke wijze verzorgen.

De producten van Purabianca

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze huidverzorgings- en reinigingsproducten te ontwikkelen met de natuur als basis.  We gebruiken de mooie dingen van de natuur voor onze pure gezichtsverzorging. Wat is mooier dan de kracht van planten, kruiden en bloemen te gebruiken om je huid te laten stralen.

Giftset met 3 producten van Purabianca

Wil jij de natuurlijke gezichtsverzorging van Purabianca proberen of aan iemand cadeau doen, dan is de giftset een leuke optie. 3 mooie dispensers met een dagcrème, serum en een nachtcrème in een handig doosje. Je hebt de keuze uit een hydraterende of een voedende variant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *