alcohol in gezichtsproducten

Er is zoveel informatie terug te vinden op internet, maar helaas is niet alle informatie gebaseerd op feiten. Er bestaan vele fabels over huidverzorging. Een daarvan is dat huidverzorgingsproducten met alcohol per definitie slecht zijn voor je huid.

Waarom wordt er alcohol gebruikt in huidverzorging?

Alcohol kan om meerdere redenen gebruikt worden in een verzorgings- of reinigingsproduct voor de gezichtshuid. Alcohol wordt in je product gebruikt om ingrediënten op te lossen tot de juiste substantiestoffen in op te lossen.

Alcohol werkt bacteriedodend en zal dus de ook houdbaarheid van product verlengen. Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat de werkzame stoffen dieper in de huid kunnen dringen.

Goede en slechte soorten alcohol

Er zijn verschillende soorten alcohol. De slechte soort alcohol droogt de huid uit en beschadigt op lange termijn de huidbarrière. Het gaat dan om bijvoorbeeld de volgende alcoholsoorten: ethanol, methanol, benzyl alcohol en SD alcohol.

Er zijn ook goede soorten alcohol; dit is de vette alcohol, die ervoor zorgt dat het vocht in de huid wordt vastgehouden. Voorbeelden hiervan zijn cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol.

De producten van Purabianca

Ook in de producten van Purabianca zit de vette alcohol oftewel de goede soort alcohol.

We zijn over al onze ingrediënten transparant en geven een uitleg over de functie daarvan.

Alcohol wordt gebruikt als verzachtend middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *