Verouderingsproces vertragen

Wat is huidveroudering?

Het natuurlijke verouderingsproces begint al vanaf de leeftijd van 25. De huid gaat minder collageen produceren. De elasticiteit van de huid wordt minder. Ook worden dode huidcellen minder snel afgestoten en de productie van nieuwe cellen verloopt ook trager. De huid wordt droger en kwetsbaarder. Het begint met fijne lijntjes, maar helaas worden het rimpels, naarmate we ouder worden.

Externe oorzaken van veroudering van de huid

Het is al langer bekend dat roken een slechte invloed heeft op je lijf, maar zeker ook op je huid. Vaak ongezond eten en te weinig antioxidanten binnenkrijgen, heeft geen positief effect op je huid.

Verder is het bewezen dat chronische stress het verouderingsproces van de huid versnelt. Dus neem op tijd je rust en doe dingen waar je blij van wordt. En het genieten van de zon is een van de dingen waar velen van ons wel blij van worden!

Geniet van de zon, maar met mate!

We hebben zonlicht nodig. We voelen ons beter in ons vel zitten als we buiten zijn en de zon schijnt. Het heeft een positief effect op ons welzijn. De zon heeft niet alleen positieve effecten. De zon kan ook schadelijk zijn, als je te lang en onbeschermd in de zon bent. Door overmatige blootstelling aan de zon, kunnen pigmentcellen in de huid beschadigen, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Je huid veroudert als je teveel en te lang in de zon bent.

Denk niet alleen aan zonnebrand, maar ook aan goede huidverzorging na het zonnen

De laatste jaren is er gelukkig meer aandacht gekomen voor het gebruik van zonnebrandproducten. Een goede zonnebrandcrème voorkomt rimpels en gaat huidveroudering tegen. Daarnaast is het evengoed van belang om na het zonnen je huid ook goed te verzorgen. En hoe doe je dat nu?

Huidverzorgingstips voor na het zonnen.

Na een zonnig dagje op bijvoorbeeld het strand of aan het zwembad, is het heerlijk om een lauwwarm bad of douche te nemen. Doe dat niet te lang, want je huid is door de zon al wat uitgedroogd. Reinig je huid op een milde manier. Ook je gezicht reinig je na het zonnebaden met een mild product.

Door het zonnen is de vochtbalans verstoord. Daarom is het goed om je lichaam na het douchen in te smeren met een aftersunproduct. Wij adviseren om voor je gezicht een hydraterende dagcrème te gebruiken. Deze heeft, in tegenstelling tot aftersun producten, naast vochtherstellende eigenschappen ook verzorgende ingrediënten.

Verder is het belangrijk om voldoende water te blijven drinken. Dit helpt ook om de huid beter en sneller te laten herstellen.

De producten van Purabianca

Start je ritueel met de frisse douchegel van Purabianca. Een natuurlijke douchegel die lief is voor de vaak gevoelige huid na een dagje strand. Het serum en de hydraterende dagcrème van Purabianca bevatten Aloë Vera. Dit ingrediënt staat bekend om haar verkoelende werking. Fijne producten om naast je after sun te gebruiken. Naast hydratatie direct ook goede voeding voor je huid.

Geniet van de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *