Is mijn make-up cruelty free?

Nee, de producten van Purabianca worden niet op dieren getest. Dit zouden we niet willen. Het is overigens in heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven.

Hoe wordt er dan getest?

De afgelopen jaren zijn er alternatieve testmethoden ontwikkeld om ingrediënten van cosmetische producten te testen. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

Bij de ontwikkeling van de producten van Purabianca hebben we gebruik gemaakt van een consumententestpanel. Zij hebben de producten getest op o.a. het gebruik, de effecten en de geur.

Veganisme wat houdt het in?

Dit is een levenswijze waarbij gestreefd wordt naar het vermijden van exploitatie van dieren en wreedheid jegens dieren. Het gaat daarbij niet alleen om de manier waarop dieren gebruikt worden, maar vooral dát dieren gebruikt worden, terwijl mensen prima kunnen leven zonder dieren te gebruiken. Veganisten vermijden dus producten en diensten waarvoor dieren worden gebruikt. Dit omvat producten die afkomstig zijn van het lichaam van een dier of vervaardigd zijn door een dier.

Vegan producten waar moeten ze aan voldoen?

Als er aan de volgende criteria wordt voldaan, wordt er gesproken van een vegan product:

· Het product mag geen dierlijke ingrediënten bevatten;

· Er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt bij het productieproces;

· Het product mag niet op dieren zijn getest.

De producten van Purabianca zijn vegan

Alle producten van Purabianca zijn vrij van dierlijke bestanddelen en er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt. En zoals we al aangaven, zijn de producten niet op dieren getest: Dus vegan!!

Kennismaken met de vegan huidverzorgingslijn van Purabianca

Maak nu extra voordeling kennis met onze vegan huidverzorgingsproducten. In de maand juni is de probeerset, bestaande uit een dagcrème, serum en nachtcrème, te verkrijgen voor een prijs van € 17,50. Er zijn 2 varianten: een hydraterende en een voedende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *