Geur wordt veroorzaakt door de inwerking op het reukorgaan in de neus door aerosolen of gassen, dat zijn kleine moleculaire deeltjes. De ene stof ruikt sterker dan de ander, bij sommige stoffen hoeven er maar een paar moleculen in de kamer te zijn en men ruikt deze al, terwijl bij een andere stof men niks zou merken.

Wat doen geuren met ons?

Geur wordt door de mens meer gebruikt dan we denken. Geuren kunnen ons alarmeren voor gevaren, geven smaak aan eten en drinken en aan kinderen en partners een zweem van vertrouwdheid. Daarnaast hebben geuren een sterke invloed op het emotionele brein, in zeer kleine concentraties hebben ze al effect op de hersenen.

Geuren roepen emoties en herinneringen op

Geuren kunnen bij de mens meer dan beelden of geluid herinneringen aan vroeger naar boven halen. Dit komt doordat ons reukorgaan in direct contact staat met ons limbisch systeem, waar ons geheugen en onze emoties zich bevinden. Geuren worden daarom ook vaak in verband gebracht met stemming.

Je kan je er wel iets bij voorstellen: rotte eieren roept een ander gevoel op, dan de geur die je ruikt als je door een lavendelveld wandelt.

Cosmetica en geuren

Wanneer we lekker ruiken, geeft ons dat een fijn gevoel. Daarom vinden we het ook belangrijk dat onze cosmeticaproducten een fijne geur hebben. Dit is ook een bepalend aspect bij de aankoop van een product.

Natuurlijke parfum in de huidverzorgingsproducten van Purabianca

Bij de ontwikkeling van de producten van Purabianca was de geur ook een belangrijk onderdeel. In lijn met de rest van de ingrediënten moest de parfum ook natuurlijk zijn. De natuurlijke parfum bestaat uit ruim 20 botanische bestanddelen.

Hoe ruiken de producten van Purabianca dan?

Een geur kan door iedereen anders geroken en omschreven worden en het roept bij iedereen een eigen associatie op. De belangrijkste geurtonen die je ruikt zijn de frisse citrusgeur en de houtachtige geur van sandelwood. We hebben ervoor gekozen om dezelfde natuurlijke parfum in alle producten te gebruiken. Wel zo prettig dat je 1 geur hebt bij het gebruik van meerdere producten.

Ben jij benieuwd naar de geur in de producten van Purabianca en je wilt de producten eerst ruiken en proberen, bestel dan een van onderstaande samplesets!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *