wat te doen tegen grove poriën?

De grootte van de poriën verschilt per persoon. Bij de meeste mensen zijn de poriën nauwelijks te zien. Maar sommige mensen zijn de poriën groter en daardoor ook duidelijker te zien.

Wat zijn poriën nu eigenlijk?

Een porie is een buisje dat bij een talgklier hoort. Het zijn de openingen van de talgkliertjes in onze huid. Een talgklier produceert talg en dit houdt onze huid vet en soepel. Hierdoor is de huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het draagt dus bij aan de beschermingsfunctie van onze huid.

Wat is de oorzaak van grove poriën?

Poriën worden grover als ze verstopt zijn geraakt. Een vette huid kan de oorzaak; er wordt veel talg geproduceerd door de klieren. Een andere oorzaak kan ouderdom zijn. Naarmate we ouder worden wordt onze huid minder elastisch, omdat de hoeveelheid aan collageen terugloopt. Ook de poriën worden slapper en kunnen wat meer open gaan staan. Ook onze hormonen (menstruatie, zwangerschap of overgang) kunnen effect hebben op je poriën.

Wat kan je doen aan grove poriën?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het reinigen van je huid is een hele belangrijke stap om je huid gezond en stralend te houden. Reinig je huid voor het slapen gaan en bij voorkeur ook in de ochtend voordat je je dagcrème en make up aanbrengt. Het goed en consequent reinigen van je huid zorgt ervoor dat je poriën open en schoon worden gehouden. Hierdoor worden de poriën verkleint.

Producten met hyaluronzuur zorgen ervoor dat het vochtgehalte van de huid in balans gehouden wordt. De hydratatie zorgt ervoor dat het volumeverlies tegengaat.

Gaan de producten van Purabianca grove poriën tegen?

De reinigingscrème wordt, na het verwijderen van de oog- en lip make up, gebruikt voor een dieptereiniging van de gezichtshuid. Door de verzorgende bestanddelen wordt de huid niet uitgedroogd maar juist gevoed.

De volgende en laatste stap in de gezichtsreiniging is het gebruik van de gezichtslotion. Dit verfrissende product bevat o.a. glycolzuur, dat zorgt ervoor dat overtollige talg wordt verwijderd.

De hydraterende dagcrème van Purabianca bevat hyaluronzuur

Onze hydraterende dagcrème is een uitstekende keuze als je last hebt van grove poriën.

Met ingrediënten als hyaluronzuur en aloë vera wordt de huid soepeler en sterker waardoor de poriën verfijnd worden. Ook in de gezichtslotion hebben we hyaluronzuur gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *