Als er een markt is waar de diversiteit aan producten erg groot is, dan is het wel de cosmeticamarkt en huidverzorging in het bijzonder. Een gemiddelde consument ziet in de schappen of in het online aanbod, door de bomen het bos niet meer. Alleen al binnen de dagcrèmes bestaan zoveel verschillende lijnen en benamingen. De serums, oogcrèmes en de nachtcrèmes nog niet meegerekend.

Is er een verschil tussen een dag- en een nachtcrème?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn merken die voor zowel hun dag- als nachtcrème grotendeels dezelfde ingrediënten gebruiken. Dan is er geen verschil en is het een marketingtruc om beide producten te verkopen.

Maar er zijn gelukkig ook merken, waaronder Purabianca die wel degelijk onderscheid maken in de ingrediënten die zij gebruiken voor hun dagcrème en voor hun nachtcrème.

Dagcrème

Een dagcrème is bedoeld om de huid te helpen vocht vast te houden en door de dag heen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een dagcrème is vaak zo samengesteld dat ze snel in de huid trekt en dat er gemakkelijk make-up over aan te brengen is.

Nachtcrème

Een nachtcrème is vetter dan een dagcrème en heeft een rijkere textuur. Daarmee is de crème beter in staat om het herstellende vermogen van de huid te stimuleren. Daarnaast beschikken nachtcrèmes vaak over meer voedende ingrediënten.

De dag-en nachtcrèmes van Purabianca

Wij hebben per product bewust gekeken naar wat het voor de huid moet doen en daarop hebben we de ingrediënten geselecteerd. Als je naar de ingrediëntenlijsten kijkt van de natuurlijke producten van Purabianca, zie je ook direct de verscheidenheid van de gekozen ingrediënten.

Bij de hydraterende dagcrème van Purabianca ligt de nadruk meer op het vasthouden van het vocht in de huid. Aloë Vera, dat bekend staat om haar hydraterende werking, vormt een belangrijk natuurlijk bestanddeel van deze dagcrème. Dit wil niet zeggen dat er geen voedende ingrediënten in deze crème zitten.

Bij de voedende dagcrème ligt de nadruk meer op het voeden van de wat drogere huid. Hiervoor hebben we gekozen voor de natuurlijke ingrediënten Squalaan en Shea butter. Deze bestanddelen ondersteunen de beschermende functie van je huid. Je huid wordt er heerlijk zacht van.

Aangezien je gereinigde huid ’s-nachts kan herstellen hebben we voor de vegan nachtcrème van Purabianca voor extra voedende ingrediënten, zoals Amandelolie en Avocado-olie, gekozen. Dat deze bestanddelen wat vetter zijn, is voor een product dat je in de avond/nacht gebruikt, helemaal niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *