We horen er de laatste jaren steeds meer over; de vervuiling van de oceanen en zeeën door grote hoeveelheid plastic. Van grote tot kleine, met het oog nauwelijks zichtbare, stukjes plastic komen in het water terecht.

Microplastics en microbeads

Microplastics zijn stukjes plastic van minder dan 5 millimeter groot. Microbeads zijn plastic bolletjes, niet groter dan 1 millimeter. Ze komen in ontelbare hoeveelheden in ons riool terecht en belanden uiteindelijk in zee en zijn zeer milieuonvriendelijk. Deze plastic deeltjes kunnen niet of slechts deels door de afvalwaterzuiveringsinstallaties verwijderd worden en blijven in het watermilieu circuleren. Ze zijn niet afbreekbaar, maar vallen uiteen in steeds kleinere stukjes.

Is het schadelijk voor je gezondheid?

Vissen nemen de microbeads op en daarmee komt het ook in onze voedselketen terecht. Maar ook in groenten, fruit, bier en drinkwater zijn microplastics aangetoond. Via plastic verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen kunnen microplastics in ons voedsel komen.  Er wordt veel onderzoek naar gedaan. Microplastics kun je terugvinden in ons bloed en in onze longen. Het zal geen verrassing zijn dat plastic deeltjes, hoe klein dan ook, niet thuishoren in je lijf en niet goed zijn voor je gezondheid.

Welke producten bevatten microbeads?

Microbeads en microplastics zitten in diverse soorten producten, zoals schoonmaakmiddelen, verf, kunstmest en wasmiddelen. Maar ook in make up producten en huidverzorgingsproducten komen microplastics voor. Vele gezichtsscrubs bevatten microbeads voor een reinigende, scrubbende werking.

De producten van Purabianca bevatten geen microbeads

Bij de natuurlijke producten van Purabianca horen natuurlijk geen microbeads. Zo hebben we bij de ontwikkeling van de reinigingsproducten van Purabianca gekozen voor natuurlijke melk- en fruitzuren in plaats van plastic korreltjes om de huid te reinigen.

Het gebruik van deze mooie natuurlijke ingrediënten heeft daarnaast ook nog een groot voordeel: het reinigt de huid dieper dan een oppervlakkige scrub.

Een schone, stralende en gezonde huid met natuurlijke reinigingsproducten

Je reinigt je gezicht met make up remover en reinigingscrème. Je brengt daarna de gezichtslotion aan, die ervoor zorgt dat de vochthuishouding van je huid weer op peil wordt gebracht. Met een frisse en schone huid als eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *