acne

Puistjes herkennen we aan de witte of zwarte puntjes aan de bovenkant van het puistje. De medische benaming hiervan is comedo. Het zijn kleine bultjes of zwellingen van de huid die ontstaan doordat de poriën verstopt zijn geraakt.

Oorzaak van verstopte poriën

Dode huidcellen, zweet, vuil en overtollig talg kunnen de oorzaak zijn dat de poriën verstopt raken.  Als de poriën verstopt raken, dan kan talg en zweet niet meer goed afgevoerd worden. De poriën worden groter en hierdoor ontstaan de zogenoemde mee-eters. Zelfs de talgklieren van de huid kunnen ontstoken raken; dat wordt acné genoemd.

Voedsel als oorzaak van puistjes?

Wetenschappers vermoeden dat bepaald voedsel specifieke hormonen activeren waardoor er meer talgproductie wordt aangemaakt. En overtollig talg kan puistjes veroorzaken. Van chocolade is al langer bekend dat je er puistjes van kan krijgen. Maar ook reageren sommige personen op het eten van aardbeien, chips, melk en zelfs wit brood.

Hoe voorkom je mee-eters?

Als je merkt dat je op een bepaalde type voedsel reageert, dan kan je dat beter vermijden. Een goede hygiëne is belangrijk. Door je huid goed te reinigen kan je mee-eters voorkomen.Een goed huidverzorgingsritueel zorgt ervoor dat de poriën verstopt raken en dat er mee-eters ontstaan.

Hoe kan je je huid het beste reinigen?

Onze gezichtshuid is erbij gebaat dat het 2 maal per dag wordt gereinigd.  Omdat ‘s-nachts onze huid vetten en afvalstoffen uitscheidt, is het belangrijk om in de ochtend je huid te reinigen. 

In de avond is gaan we de huid ontdoen van make-up en reinigen we de gezichtshuid.Als we de huid niet goed reinigen, blijft er een laagje op de huid achter. En daardoor kunnen de verzorgingsproducten niet optimaal hun werk doen, omdat ze niet volledig door de huid kunnen worden opgenomen. 

Ben terughoudend met het scrubben van je huid, hierdoor kunnen namelijk ook gezonde huidcellen verwijderd worden. Ook het stomen van je gezichtshuid kan een negatief effect hebben op je huid. Je huid kan uitdrogen en je hebt kans dat kleine bloedvaatjes kunnen springen.

De natuurlijke huidverzorgingsproducten van Purabianca

De gezichtsreinigingsproducten van Purabianca zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Purabianca heeft gekozen voor een make-up remover bedoeld voor oog- en lip make up, welke bestaat uit 100% natuurlijke oliën. De reinigingscrème is mild voor je huid. De fruitzuren zorgen voor een diepere reiniging om de onzuiverheden aan te pakken. En de verzorgende bestanddelen zorgen voor een heerlijke zachte huid.

De laatste stap in het reinigingsritueel is de gezichtslotion. Het laatste restje vuil wordt verwijderd en je huid wordt gehydrateerd.

De nachtcrème is deze maand extra voordelig te verkrijgen als set samen met de oogcrème voor een prijs van € 55,40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *